Imagine Implicită

Reteta – Musaca de cartofi cu ciuperci

Preferata de indragostii de carbohidrati si echilibrata de noi cu proteinele ciupercilor, musacaua are suficiente fibre pentru a ramane pentru totdeauna in suflet, dar nici o secunda in plus pe trup.Vine alaturi de o salata de varza.

Esti curios sa o gusti in varianta noastra? Afla daca e printre Poftele saptamanii

 

Ingrediente: 15 ml ulei cocos, 160 g ceapa, 160 g morcovi, 300 g ardei kapia / gras, 1000 g ciuperci brune, 5 g sare Himalaya, ½ lingurita piper, 20 g usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 1 kg cartofi, 10 g drojdie inactiva, 370 g sos de rosii, 3 g amestec Italian de ierburi (busuioc, oregano, cimbru de iarna, maghiran, salvie, patrunjel, dafin).

Modalitate de preparare: Se curata cartofii si se taie rondele, apoi se fierb la aburi pana se patrund. Cat timp cartofii sunt la fiert, se taie marunt ceapa, morcovii, ardeii si se pun in wok odata cu uleiul de masline si 20 ml de apa, pentru a se sota. Cand legumele sunt sotate suficient, se adauga ciupercile taiate marunt, sarea de Himalaya, piperul si amestecul Italian si se mai tin pe foc cateva minute. Usturoiul dat prin presa si patrunjelul tocat se adauga in wok numai dupa ce legumele si ciupercile s-au sotat si putem stinge focul.

Se pregateste un vas termorezistent (recomandabil de yena), se ung peretii cu putin ulei de cocos. Se pune un strat de cartofi, unul de legume, unul de drojdie inactiva si sosul de rosii amestecat cu usturoi presat si amestec Italian (dupa gust). Se reia succesiunea straturilor, terminand cu un strat de sos de rosii.

Se da la cuptor, la 1800 C, pentru 30 de minute.

 

Informații adiționale

Ingrediente (*bio)

amestec Italian de ierburi, ardei, cartofi*, ciuperci brune, drojdie inactiva, morcovi, praz*, sos de rosii, usturoi

Tip preparat

Fel principal

Conditii de pastrare

La frigider (-2C … +4C)

Gramaj/portie

250g