Supa crema de praz cu lapte de cocos Suflet in bucate

Supa crema de praz cu migdale

O hora de legume neaose, cu radacini suficient de lungi pana in manualele de istorie a romanilor, presarata cu un strop de nuca de cocos, pentru un surprinzator gust temperat cosmopolit.

 

Ingrediente: 600 g praz (2 bucati), 100 g ceapa alba, 100 g patrunjel radacina, 50 g telina, 100 g pastarnac, 100 g morcovi, 500 g cartofi, 50 g ardei kapia, 100 g ardei gras , 1 nuca de cocos (din care se face aproximativ 1 l de lapte), 20 g sare Himalaya,50 ml ulei masline, 8-9 l apa (pentru o proportie de 1:1 legume-apa).

Modalitate de preparare: Toate legumele se curata si se taie in cubulete, apoi se fierb si se blendeaza.

Cat legumele fierb, se pregateste laptele de cocos, astfel: se sparge nuca proaspata, iar miezul de se pune in blender cu 1 l apa fierbinte. Se blenduiesc 2 minute si se storc prin saculetul de strecurare sau prin sita/tifon. Laptele de cocos se adauga in legumele blenduite. Sarea si uleiul de masline se adauga la sfarsit.

 

Informații adiționale

Tip preparat

Supa-crema

Ingrediente (*bio)

cartofi*, migdale, morcovi, nuca de cocos, patrunjel, praz*, sare de Himalaya, telina, ulei de masline*

Conditii de pastrare

La frigider (-2C… +4C)

Gramaj/portie

400g