Meniul Săptămânii
3 – 7 iulie 2023
Primești în fiecare zi mâncarea pentru prânz, gustare sănătoasă și cină.
Luni
Prânz
Supă de linte marocană
350 g
linte roșie, țelină*, morcovi, zucchini, păstârnac, ardei, sfecla, ulei de măsline, susan*, sare gema, leustean, pătrunjel, curry.
Paste integrale primavera
300 g
paste integrale grâu*, broccoli, mazăre, zucchini, spanac, porumb, nucă de cocos, tahini*, drojdie inactivă*, ulei de măsline cold pressed, usturoi, sare gema.
Gustare
Prăjitură cu cireșe
100 g
făină integrală primitivă*, cireșe, oua*, unt de cocos bio, lapte de migdale bio*, miere bio, zahăr de cocos bio, praf de copt bio, turmeric.
Cină
Salată de linte cu măsline
350 g
linte verde, porumb, spanac, măsline kalamata, ceapă verde, semințe de dovleac, ulei de măsline presat la rece, oțet balsamic, sare gema.
Marți
Prânz
Supă de pui cu legume
350 g
pui de casă bio, morcovi, păstârnac, telină*, ardei, ceapă, ulei măsline, pătrunjel, sare gema, piper.
Sau
Supă de legume cu paste
350 g
morcovi, țelină*, păstârnac, pătrunjel, ceapă, praz, paste de porumb, ulei de măsline, sare gema.
Risotto cu broccoli și mazăre
300 g
orez integral, morcovi, broccoli, mazăre, caju*, drojdie inactivă, pastă de susan*, ulei de măsline, sare gema, usturoi.
Gustare
Griș cu lapte de cocos și afine
200 g
gris integral*, nucă de cocos, lapte vegetal: orez, caju*, cocos, afine bio, miere bio, vanilie bio.
Cină
Noodles cu legume și caju la wok
300 g
paste de orez, ciuperci, morcovi, ardei, fasole verde, păstârnac, caju*, sos de soia*, usturoi, ulei de măsline presat la rece, sare gema.
Miercuri
Prânz
Supă cremă de gulii și nuci
300 g
gulie, țelină*, păstârnac, cartofi, dovlecel, nucă de cocos, ceapă, praz, ulei de măsline, nucă*, sare gema
Salată de cartofi cu sos de caju și quinoa
350 g
cartofi, morcovi, ardei, castraveți murați în saramură (hrean, țelină*, morcovi, usturoi, muștar*, mărar, sare gema), spanac, caju*, semințe de floarea soarelui, quinoa, drojdie inactivă, pastă de susan*, suc din lămâie, sare gema, ulei de măsline.
Gustare
Turtițe cu măr și scorțișoară
140 g
măr, ovăz*, curmale, unt de cocos bio, susan*, scorțișoară.
Cină
Tocăniță de legume cu năut
300 g
năut, dovlecel, zucchini, cartofi dulci, ardei, praz, sos de roșii, busuioc, oregano, susan*, ulei de măsline, drojdie inactivă.
Joi
Prânz
Supă cremă de cartofi dulci
300 g
cartofi dulci, morcovi, păstârnac, pătrunjel, țelină*, ardei, ceapă, nucă de cocos, ulei de măsline, sare gema, chimen.
Carne de vită cu legume la abur și sos de susan
300 g
rasol de vită halal, broccoli, morcovi, zucchini, tahini*, usturoi, ienibahar, ulei de măsline, drojdie inactivă*, sare gema.
Sau
Salată caldă de linte
300 g
linte verde, broccoli, morcovi, zucchini, tahini*, usturoi, ienibahar, ulei de măsline, drojdie inactivă*, sare gema.
Gustare
Orez cu lapte vegetal și topping de căpșuni
250 g
orez integral, nucă de cocos, căpșuni*, miere, vanilie bio, lămâie bio
Cină
Cremă de migdale cu țelină coaptă și pâine cu maia
300 g
țelină*, migdale*, făină integrală de grâu*, maia*, ulei de măsline, pastă de susan*, sare gema, chimen.
Vineri
Prânz
Supă cremă de legume coapte
300 g
cartofi dulci, țelină*, morcovi, păstârnac, pătrunjel, dovlecel, ceapă, nucă de cocos, sare gema, ulei de măsline, curry*.
Tocăniță de cartofi cu salată de varză
350 g
cartofi, varză, sos de roșii, ardei, cartofi dulci, ceapă, ulei de măsline, semințe de floarea soarelui, sare gema, pătrunjel
Gustare
Tăiței cu lapte vegetal și vanilie
250 g
paste de grâu*, lapte vegetal bio (orez, caju*, cocos), miere, vanilie
Cină
Fasole verde cu ciuperci și nuci
300 g
fasole verde, ciuperci, hrișcă, nucă*, ulei de măsline, rucola, usturoi.